DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online
 

Jongeren vertellen

Zit je ergens mee? Praten helpt.

 

Jongeren vertellen hun verhaal. Dit was voor hen een reden om met een ouder- en kindadviseur te gaan praten. Herken je de situatie? Voel je vrij om met het Ouder- en Kindteam contact op te nemen. Bij jou in de wijk of op school. Zit je op het MBO dan kun je bij de jeugdadviseur op jouw school terecht. Je bent altijd welkom.

 

Niet normaal

Ik voel me vaak down en verdrietig. Ik maak me zorgen of het misschien meer is dan normaal… Lees hier verder.

 

Mag ik niet zijn wie ik ben?

Ik ga niet voor trans, denk ik, maar ik kleed me meestal wel heel vrouwelijk. Als ik in de stad ben word ik vaak nageroepen, soms maakt dat me bang… Lees hier verder. 

 

Weinig geld

Op mijn school heeft iedereen veel geld. Ik durf mijn ouders niet te vragen of ze voor schoolactiviteiten willen betalen, ze hebben niet zo veel als de rest… Lees hier verder.

 

Mijn vriendin is down

Er wordt zo veel geroddeld op school, je moet echt oppassen. Een vriendin van mij had een bepaalde foto via Snap laten zien en werd toen uitgelachen… Lees hier verder.

 

Te moe voor school

Ik heb veel stress, slaap slecht en kan me niet concentreren. Ik vind school ook maar vervelend, kan ik niet gewoon stoppen? Lees hier verder

 

Ruzies gaan gewoon door

Mijn ouders zijn uit elkaar gegaan maar ze maken nog steeds veel ruzie. De sfeer voor mij en mijn zusje is niet fijn thuis… Lees hier verder.

 

Altijd stoned

Mijn beste vriendin blowt veel en gebruikt steeds vaker andere drugs. Ik maak me zorgen… Lees hier verder.

 

Moet ik thuis meebetalen?

Er wordt thuis niet goed gezorgd voor mij, mijn broer en mijn zusje. Ik wil mijn vader niet verraden en ik ben ook niet zo’n prater… Lees hier verder.

 

Opleiding kiezen

Als ik aan mijn toekomst denk, word ik niet blij. Ik maak me zorgen over geld lenen maar ik wil ook niet nog jaren thuis blijven wonen… Lees hier verder.

 

Niet in een groepje

Ik ben best vaak alleen thuis. Ik word vaak niet uitgenodigd op feestjes en zit ook niet echt in een groepje… Lees hier verder.

 

Regels

Thuis zijn er heel veel regels, mijn ouders denken dat ik een klein kind ben. Bij andere kinderen thuis lijkt het veel gezelliger… Lees hier verder.

 

Ik schaam me

Bij mij thuis is het een zooitje. Mijn moeder heeft allerlei problemen met geld en gezondheid… Lees hier verder.

 

Sexy en succes

Ik zie dat iedereen succesvol is, op Instagram. Ik voel me daardoor onzeker over mezelf en dat ik niet mooi genoeg ben… Lees hier verder.

 

Training voor zelfvertrouwen

Op de basisschool werd ik best veel gepest. Nu op de middelbare school gaat het wel beter. Maar niet altijd, ik voel me vaak onzeker en dan word ik snel boos… Lees hier verder.