DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online
 

Jouw privacy

Kom je gewoon eens langs voor een gesprek bij de ouder- en kindadviseur of jeugdadviseur, dan hoeft er niets opgeschreven te worden.

 

Maken jullie samen een stappenplan? Dan worden jouw gegevens in een dossier genoteerd.

 

Dossier

In het dossier komt te staan wat jullie bespreken en welke afspraken jullie maken. Je kan het dossier zelf inzien. Het gaat tenslotte over jou. Het dossier is digitaal en goed beveiligd. De jeugdarts en jeugdverpleegkundigen maken wel altijd een notitie in het jgz-dossier.

 

Altijd in overleg

Jouw verhaal is veilig bij ons. Wij gaan er niet mee naar je ouders of naar school. Soms is het wel goed om op een bepaald moment ouders of school te betrekken. De ouder- en kindadviseur/jeugdadviseur kan jou dat dan voorstellen. Maar dat gebeurt nooit zonder jouw toestemming. Er is wel een uitzondering: als wij serieus denken dat jouw veiligheid of gezondheid in gevaar is, dan moet er snel iets gebeuren. Maar ook dan blijven we goed in overleg met elkaar.

 

Ook voor ouders

Ouders kunnen trouwens ook met hun vragen en zorgen bij ons terecht. In overleg kijken we of jullie contact willen met dezelfde persoon, of juist liever niet.

 

Toestemming

Ben je nog geen 16, dan moeten je ouders wel toestemming geven als je een training of behandeling wil volgen. Ben je 16 jaar of ouder, dan beslis je daar zelf over.

 

Meer weten?

In het informatieblad Privacy lees je hoe wij omgaan met persoonsgegevens van jongeren die bij ons komen (in het Engels: For your information). In een uitgebreide privacyverklaring wordt dieper ingegaan op de wettelijke gronden en lees je ook hoe wij omgaan met de gegevens van sollicitanten, stagiaires, mensen die een training volgen en de bezoekers van onze website. Hoe het onderdeel jeugdgezondheidszorg omgaat met privacy lees je hier.

 

Vragen

Je kan jouw vragen altijd stellen aan degene waar jij contact mee hebt. Ook kan je een bericht sturen aan de functionaris gegevensbescherming: privacy@oktamsterdam.nl.