DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Vieze oogjes

Het gebeurt wel eens dat een baby een vies, tranend oog krijgt. Dat begint vaak met een verstopte traanbuis.

Verstopte traanbuis

Het traanvocht kan dan niet weg en het oog ‘loopt over’. Soms zit er pus in het traanoog. De randen van de oogleden kunnen rood en geïrriteerd zijn en jeuken. Ook kunnen er korstjes ontstaan op de oogleden en wimpers. Door een infectie ontstaat een ontsteking aan de rand van het ooglid.

Wat kun je doen als je baby vieze ogen heeft?

  • Maak ’s morgens en ’s avonds de ogen schoon met een steriel gaasje dat je dept in gekookt en afgekoeld water. Veeg de dichte oogleden af, van de buitenkant naar de neus toe.
  • Verwijder voorzichtig de korstjes door van buiten naar binnen te wrijven. Gebruik daarbij steeds een schoon gaasje.
  • Doe dit niet vaker dan twee keer per dag en gebruik niet te veel water, anders gaat het bindvlies van het oog irriteren.

Wanneer ga je naar de huisarts?

Als het oogwit rood is, raadpleeg dan in ieder geval je huisarts. Eventueel kan de huisarts zalfjes of oogdruppels met antibiotica voorschrijven.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.