DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

De diëtist

Als je kind mogelijk last heeft van voedselallergie of intolerantie, is het nodig om eerst uit te zoeken waar je kind precies overgevoelig voor is.

Onderzoek naar voedselallergie of intolerantie

Het onderzoek naar voedselallergie of intolerantie gebeurt altijd onder begeleiding van het consultatiebureau, je huisarts of een diëtist.

Als je baby borstvoeding krijgt, volg je zelf (onder begeleiding) vier weken een dieet zonder melk, ei en soja. Soms worden er nog meer voedingsmiddelen weggelaten. Als je baby kunstvoeding (flesvoeding) krijgt, wordt die vier weken lang vervangen door dieetvoeding.

Als na vier weken de klachten minder zijn geworden, volgt er een test met de voeding die je kind eerst kreeg. Komen de klachten weer terug, dan kan het zijn dat je baby een voedselallergie heeft.

Afspraak met een diëtist

Als je vragen hebt over een dieet voor jezelf, kun je een afspraak maken bij een diëtist. Als je baby jonger is dan zes maanden, dan kun je met vragen bij het consultatiebureau terecht. Als je baby ouder is dan zes maanden, kan een diëtist altijd samen met jou bekijken welke voeding je baby nodig heeft. Dat kan ook als je kind allergisch reageert, als het begint met vast voedsel.

Het is belangrijk dat je nooit zelf gaat proberen om voedingsmiddelen weg te laten. Doe dat alleen in overleg met het consultatiebureau of een diëtist. Het risico bestaat dat je baby anders voedingstekorten krijgt.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.