DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Overgevoelig voor voedingsmiddelen

Voedselallergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken zijn:

gluten bevattende granen, zoals tarwe, rogge, gerst, haver, spelt en kamut. Gluten zit bijvoorbeeld in brood, koekjes, pasta’s en pap;

  • ei;
  • vis;
  • noten en pinda’s;
  • soja;
  • melk;
  • schaaldieren en weekdieren;
  • selderij;
  • mosterd;
  • sesamzaad;
  • sulfiet;
  • lupine.

Koemelkallergie bij baby’s

Krijgt je kind flesvoeding en heeft het rode bultjes of rode plekken op de huid, of veel last van de darmen? Dan heeft het misschien koemelkallergie. Als je denkt dat je kind niet tegen koemelk kan, ga dan altijd naar je huisarts of het consultatiebureau.

Je ontdekt een koemelkallergie meestal voordat je kind 1 jaar is. Bij veel kinderen verdwijnt de koemelkallergie als ze eenmaal 1 jaar zijn, en bij de meeste is het helemaal weg als ze 5 jaar zijn. Vraag aan je huisarts of het consultatiebureau wanneer je weer koemelk kunt uitproberen bij je kind.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.