DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Zintuigen

Voor de geboorte kon je baby al horen. De stemmen van jou en je partner zijn dus al bekend. Nu kan je kind ook zien wat het hoort. Het kan steeds scherper zien, kijkt graag naar jou en krijgt steeds meer aandacht voor alles wat er om hem heen gebeurt.

De zintuigen zijn belangrijk voor de ontwikkeling

Zien, horen, voelen, ruiken, proeven – zintuigen zijn belangrijk voor de ontwikkeling van je kind.

  • Als je baby bijvoorbeeld met een rammelaar schudt, dan hoort hij het bijbehorende geluid. Als je kind dat een paar keer heeft gedaan, dan weet het dat het geluid bij het schudden hoort.
  • Als je baby iets in de mond doet, leert hij hoe het aanvoelt.
  • Je kind herkent jouw geur en voelt zich daar prettig bij.

Voelen, ruiken en proeven zijn belangrijk voor de voeding. Daarmee ontwikkelt je kind trek en smaak, en leert het happen, slikken, bijten en kauwen.

Beeldschermen en de ontwikkeling van de zintuigen

Over de hele wereld adviseren kinderartsen om jonge kinderen tot twee jaar weg te houden bij beeldschermen. Ze leren er niets van. Het kan in de weg gaan zitten van kostbare ontwikkeltijd. Ook kan het voor overprikkeling zorgen.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.