DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Eten

Je pasgeboren baby krijgt de borst of de fles. Dat zijn belangrijke momenten. Niet alleen voor de gezondheid van je kind maar ook voor de band die je met elkaar opbouwt.

Eet samen aan tafel

Na een paar maanden gaat je kind hapjes eten. Je kunt dan samen aan tafel zitten. Voor je baby zijn speciale kinderstoelen verkrijgbaar. Zorg voor duidelijke eetmomenten. Je kind leert dan: nu is het tijd om iets te eten. Ga je van tafel, dan is dat eetmoment voorbij. Jij bent in alles het voorbeeld: je kind kijkt hoe jij het doet, wat jij eet en doet je na.

Wat kun je beter vermijden?

Zorg voor een rustige sfeer als je baby de borst of fles geeft. Tijdens het eten kun je beter de tv uitzetten. Soms heb je zelf je hoofd bij andere dingen als je aan tafel gaat. Het is beter om je dan even te concentreren op het eetmoment en te proberen dat rustig en ontspannen te houden.

Nog meer eettips

  • Een baby moet natuurlijk nog leren eten, hiervoor zijn verschillende hulpmiddelen verkrijgbaar.
  • Rond de maaltijden heeft elk gezin zo zijn eigen gewoonten. Als je deze gewoonten in duidelijke en eenvoudige regels giet, bevorder je de sfeer. Je kind moet die regels natuurlijk nog leren.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.