DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Vaginale afscheiding

Ook jonge meisjes kunnen wat afscheiding hebben. Vaginale afscheiding is een natuurlijk verschijnsel.

Wat is vaginale afscheiding?

De wand van de vagina en de baarmoederhals maken vocht en slijm. Soms komt daar wat van naar buiten. Normale afscheiding is vloeibaar, doorzichtig en witachtig. Je kunt bij meisjes soms wat gelige afscheiding zien in het ondergoed.

Heeft je dochter veel afscheiding?

Een bekende oorzaak voor afscheiding, zijn wormpjes kruipen vanuit de anus omhoog en veroorzaken jeuk en irritatie. Verder kunnen een verkeerde afveegtechniek (van achteren naar voren vegen) of slechte hygiëne ook overmatige afscheiding geven.

Als je dochter ineens meer afscheiding heeft, kan ze een candida-infectie hebben. Ze heeft dan waarschijnlijk ook last van jeuk en een wat rode en pijnlijke huid in de vagina.

Is de afscheiding erg hardnekkig en zit er soms bloed bij? Dan kan er iets in de vagina zitten. Dat kan van alles zijn, van kraaltjes tot zelfs kleine speelgoedjes.

Neem contact op met je huisarts:

  • Als de klachten erg hinderlijk zijn, steeds terugkomen of lang duren.
  • Als er bloed bij zit.
  • Bij andere verschijnselen waarover je je zorgen maakt.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.