DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Voeding

Je kind groeit snel. Om gezond op te groeien is het belangrijk om goed te eten en te drinken.

Gezond en gevarieerd

Een goede voeding betekent vooral gezond en gevarieerd eten, met af en toe iets tussendoor. Als een kind veel verschillende producten eet, krijgt het voldoende voedingsstoffen binnen. Brood, groente en fruit zijn belangrijke producten om dagelijks binnen te krijgen.

Drinken

Voldoende drinken is ook belangrijk. Kinderen vanaf 4 jaar hebben ruim 1 to 1,5 liter vocht per dag nodig. Vanaf 9 jaar is dit minimaal 1,5 liter. Dat is net iets minder dan bij volwassenen.

Water

Water is het beste om te drinken. Leer je kind dus al vroeg water drinken en drink zelf ook water. Zo geef je het gezonde voorbeeld. Om het aantrekkelijker te maken kun je het water schenken uit een mooie waterkan, bijvoorbeeld met wat schijfjes sinaasappel of citroen.

Bewegen

Leer je kind ook om genoeg te bewegen. Zo houd je je kind op een gezond gewicht; nu, maar ook later.

Handige apps

  • GroeiGids app – Met de app van de GroeiGids kun je als (aanstaande) ouder de groei en ontwikkeling van je kind(eren) bijhouden.
  • iGrow – Met de app van TNO kun je eenvoudig zien hoe je kind (van 0-10 jaar) groeit, hoe lang je kind wordt en of het een gezond gewicht heeft.
  • GezondGroeien – Met de app van het Voedingscentrum kun je de groei en ontwikkeling van je kind in je buik en de eerste jaren daarna volgen.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.