DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Groeipijn

Kinderen vanaf vier jaar hebben ’s avonds of ’s nachts wel eens last van groeipijn in hun benen, vaak in hun onderbenen. Ook pubers kunnen last van groeipijn hebben. De pijn lijkt op kramp en zit steeds op een andere plek. De oorzaak van groeipijn is niet bekend.

Kun je iets doen aan de pijn?

Groeipijn komt spontaan opzetten en gaat vanzelf weer over. Je hoeft je er niet zo veel zorgen over te maken. Je kind kan wel behoorlijk last hebben van groeipijn. Rekoefeningen, een warme kruik en de pijnlijke plek masseren, kunnen de pijn wat verzachten. Je kunt zo nodig ook een pijnstiller geven, bijvoorbeeld paracetamol. Je kind hoeft overdag niet rustig aan te doen.

Groeipijn of gewrichtspijn

Als de pijnlijke plek rood, dik of warm is, kan er een ontsteking zitten. Met dit soort klachten, of als je kind last heeft van gewrichtspijn of mank loopt, kun je het beste even naar de huisarts gaan.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.