DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Zaadlozing

De meeste jongens hebben hun eerste zaadlozing tussen hun elfde en zestiende jaar. Dat hangt af van de werking van hun hormonen.

Natte droom

Een zaadlozing kan gebeuren tijdens masturbatie, maar ook in de slaap. Dit heet een natte droom. Bij die zogenaamde natte droom hoeft een jongen niet per se over seks gedroomd te hebben. Het kan zijn dat het sperma er gewoon uit moest. Bij een zaadlozing komen miljoenen zaadcellen vrij.

Vruchtbaar

Vanaf de eerste zaadlozing is je zoon in principe vruchtbaar. Zodra hij met een meisje gaat vrijen, kan het meisje zwanger raken.

Praten

Het ene gezin praat makkelijker over seksualiteit dan het andere, maar het is voor een jongen wel prettig om te weten wat een zaadlozing precies is. Het kan zijn dat hij met vragen zit, omdat hij een natte droom heeft gehad.

Als je hem van tevoren vertelt wat er tijdens een zaadlozing gebeurt, zal hij er minder van schrikken of er minder raar van opkijken. Hij zal vast al het een en ander gehoord hebben van vriendjes of op school. Toch is het ook belangrijk dat je hier als ouder met hem over praat.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.