DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Boos

Ieder kind is wel eens boos. Boosheid is een normale emotie. Je kind moet leren omgaan met boosheid.

Tussen 4 en 8 jaar

Jongere kinderen moeten nog leren om hun boosheid op een goede manier te uiten, bijvoorbeeld door erover te praten. Je kind gaat steeds beter begrijpen dat je anderen geen pijn mag doen als je boos bent, maar het gaat nog wel eens mis.

Kinderen die hun boosheid nog niet goed door praten kunnen uiten, gaan soms schoppen of slaan. Als dat gebeurt, moet je daar iets aan doen. Grijp in en praat met je kind. Leg uit hoe het beter met boosheid om kan gaan of hoe het rustig kan blijven.

Tussen 8 en 12 jaar

Kinderen vechten soms met andere kinderen. Over het algemeen zie je dat bij jongens vaker dan bij meisjes. Ook kan een gevecht dat als spelletje begon, omslaan in een echte vechtpartij. Sommige kinderen kunnen heel boos worden en vinden het moeilijk om zich te beheersen. Reageer positief als jouw kind een ruzie op een goede manier oplost, zich beheerst bij een stoeipartij of een vechtpartij uit de weg gaat.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.