DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Verjaardagen

Als je kind binnenkort jarig is, telt het waarschijnlijk de dagen af. Hun verjaardag is een spannende dag voor alle kinderen, en ze zijn natuurlijk ook ontzettend benieuwd naar hun cadeaus. Voordat ze hun cadeaus mogen openmaken, wordt er meestal eerst ‘Er is er een jarig’ gezongen en mogen ze de kaarsjes op hun verjaardagstaart uitblazen!

Cadeaus

Kinderen geven vaak zelf aan wat ze het liefst willen hebben voor hun verjaardag, bijvoorbeeld met een verlanglijstje. Je geeft je kind natuurlijk graag iets wat het leuk vindt, maar je wilt het ook weer niet te veel verwennen. Cadeaus waar kinderen iets van kunnen leren zijn altijd een goed idee. Je kunt hierbij denken aan leuke leesboeken, maar ook aan computerspelletjes waarmee ze bijvoorbeeld rekenen of Engels kunnen leren.

Op school

Op school zingt de hele klas ‘Lang zal hij leven’ en daarna mag je kind iedereen trakteren. Op hun verjaardag staan kinderen in het midden van de belangstelling. Dan is het heerlijk als ze hun nieuwe cadeaus kunnen laten zien aan al hun klasgenootjes.

Feestje

Het kinderfeestje is meestal een hele gebeurtenis. Je moet behoorlijk wat organiseren om alles goed te laten verlopen. Het is daarom verstandig om niet te veel kinderen uit te nodigen; in ieder geval niet meer dan je zelf aankunt. Een paar leuke suggesties voor kinderfeestjes zijn:

  • zwemmen;
  • kegelen;
  • speeltuin;
  • schaatsen;
  • themafeestjes.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.