DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Leerlingvolgsysteem

Met een leerlingvolgsysteem (LVS) houdt de school de voortgang van alle kinderen bij. Het is belangrijk om dat nauwkeurig te onderzoeken, bij te houden en te beoordelen. Daardoor kan het onderwijsprogramma beter afgestemd worden op de leerlingen.

Toetsen en observaties

Vanaf groep 1 bekijkt de school steeds opnieuw met toetsen en observaties of je kind alles weet wat het zou moeten weten op die leeftijd. Het doel hiervan is om de lesinhoud zo goed mogelijk te laten aansluiten op het niveau van je kind. Als ouder heb je recht op inzage in de vastgelegde prestaties van je kind. 

Leerachterstand

Als je kind een (kleine) leerachterstand heeft, kan het die achterstand inhalen met behulp van een handelingsplan. Als het nodig is, kan je kind ook hulp krijgen van bijvoorbeeld van een remedial teacher. De resultaten daarvan houdt de school ook bij in het LVS.

Meer informatie over het leerlingvolgsysteem vind je op Oudersonderwijs.nl.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.