DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Problemen op school

Kinderen kunnen verschillende problemen tegenkomen op school, bijvoorbeeld leerproblemen en gedragsproblemen. Als je kind problemen heeft op school, wil je natuurlijk graag helpen.

Leerproblemen

Een voorbeeld van een leerprobleem is wanneer je kind achterblijft in de taalontwikkeling, bijvoorbeeld door dyslexie. Dyslectische kinderen kunnen eventueel via de basisschool worden geholpen met remedial teaching. Andere voorbeelden van leerproblemen zijn concentratie- en motivatieproblemen. Het is natuurlijk lastig om altijd geconcentreerd te blijven. Zeker wanneer je een bepaald vak niet interessant vindt. Door goed hun best te doen kunnen kinderen voorkomen dat ze slechte cijfers halen en een jaar moeten blijven zitten.

Gedragsproblemen

Andere problemen op school kunnen veroorzaakt worden door gedragsproblemen. Hiermee wordt ongewenst gedrag bedoeld, zoals ruziemaken en ongehoorzaamheid in de klas. Kinderen worden er dan uitgestuurd en moeten soms nablijven of krijgen een andere straf. Soms leidt ongewenst gedrag zelfs tot een schorsing en in het uiterste geval kan de leiding een leerling definitief wegsturen van school.

Wat kun je als ouder doen?

Wat je kunt doen voor je kind hangt natuurlijk af van wat er precies aan de hand is. Het is belangrijk dat je met je kind over de problemen praat. Ook als je je boos of teleurgesteld voelt, is het toch beter om rustig te blijven, begrip te tonen en samen naar een oplossing te zoeken. Ook het contact met de school is belangrijk. Als je met de school niet tot een oplossing kunt komen, kun je ook praten met de onderwijsinspectie. Meer informatie vind je op de website Rijksoverheid.nl.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.