DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Trakteren

Trakteren is een feest! Je kind wil natuurlijk dat iedereen in de klas zijn of haar traktatie leuk en lekker vindt. Als ouder wil je waarschijnlijk ook graag gezond trakteren.

Lekkere en gezonde traktaties

  • Popcorn of gepofte rijst in plastic bekertjes met plaatjes of leuke kleuren.
  • Een minirijstwafel met halvarine en gekleurde vruchtenhagel.
  • Een trosje druiven in cellofaan met een mooie strik.
  • Een doosje rozijntjes, mooi verpakt in cellofaan en een cadeaulint.
  • Stukjes fruit met een parapluutje.
  • Waterijsjes in de zomer.
  • Een feestketting: zoute krakelingen geregen aan een dropveter.

Een traktatie hoeft niet altijd eetbaar te zijn. Het kan ook een heel klein cadeautje zijn dat leuk is ingepakt. Als je je kind laat meehelpen met het maken van de traktaties, heeft het er dubbel plezier van!

Diëten en allergieën

Bij het maken van traktaties is het goed om te informeren naar bepaalde diëten, allergieën, intoleranties en religies van klasgenootjes. Islamitische kinderen mogen bijvoorbeeld geen boterhamworst, omdat het varkensvlees is.

Voorverpakte traktaties

Misschien ben je van plan om ontzettend creatief aan de slag te gaan met snoepgoed en andere etenswaren. Dat vinden de kinderen leuk, maar basisscholen hebben vaak het liefst dat de traktaties voorverpakt zijn in zakjes of doosjes. Dat is hygiënisch en bederft niet zo snel.

Een geboortetraktatie

Als er een broertje of zusje bij is gekomen, is het ook leuk om je kind op school te laten trakteren. Meestal trakteer je dan op beschuit met muisjes, maar er is een leuk alternatief. Hier heb je lange vingers, chocolade en roze of blauwe muisjes voor nodig. Smelt de chocolade. Doop de lange vingers tot de helft in de chocola. Haal ze dan door de muisjes en laat ze drogen (eventueel in de koelkast).

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.