DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Schoolkosten

Het is belangrijk dat elk kind onderwijs krijgt. Elke school krijgt daarom jaarlijks geld van de overheid, maar de meeste scholen vragen ook een vrijwillige ouderbijdrage.

Ouderbijdrage

De ouderbijdrage wordt onder andere gebruikt voor activiteiten, zoals schoolreisjes en excursies, of voor extra materialen. De ouderbijdrage is niet verplicht, maar wel belangrijk. De school bepaalt zelf hoe hoog de ouderbijdrage is.

Als je een laag inkomen hebt, kun je het beste contact opnemen met de school van je kind. Misschien is er een kortingsregeling mogelijk of kun je gespreid betalen. Kijk op Oudersonderwijs.nl voor meer informatie.

Extra begeleiding en aangepast lesmateriaal

Voor sommige leerlingen kunnen de kosten hoger uitvallen, omdat ze extra ondersteuning en soms ook aangepast lesmateriaal nodig hebben. Deze extra ondersteuning wordt betaald door de school, of door het samenwerkingsverband passend onderwijs waar de school onder valt.

Naar de middelbare school

Als je kind straks naar de middelbare school gaat, komen er meer kosten bij voor bijvoorbeeld schoolspullen, een computer, de ouderbijdrage, sport en excursies.

Kijk ook eens op:

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.