DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Met de auto

Even je kinderen afzetten bij school voordat je zelf verder rijdt naar je werk – dat klinkt erg makkelijk, maar is het vaak niet. Scholen hebben vaak weinig parkeerruimte, en de straat voor de school moet veilig blijven. Daarom willen scholen graag dat ouders hun kinderen lopend of op de fiets naar school brengen en ophalen.

Kiss-and-ride

Voor ouders die hun kinderen met de auto brengen, hebben sommige scholen een ‘kiss-and-ride-strook’ aangelegd. Een ‘kiss-and-ride-strook’ is een vaste route met een verplichte rijrichting in de directe omgeving van de school. Zo’n strook biedt ouders de mogelijkheid om hun kinderen gemakkelijk af te zetten op de stoep voor de school om vervolgens meteen door te rijden.

Verkeersveiligheid

Wanneer veel ouders tegelijkertijd hun kinderen komen brengen of halen met de auto, levert dat soms chaotische en gevaarlijke situaties op. Je ziet ouders bijvoorbeeld dubbel parkeren, een snellere route zoeken bij het wegrijden en misbruik maken van de ‘kiss-and-ride-strook’. Om de verkeersveiligheid rondom de school te vergroten, is het verstandiger om je kind zo mogelijk lopend of op de fiets naar school te brengen. Dit heeft ook als voordeel dat je kind leert om zelfstandig deel te nemen aan het verkeer.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.