DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Met de bus of de trein

Sommige kinderen wonen zo ver van school dat ze met de trein of bus naar school moeten reizen. Ook als je kind meestal fietst, is het fijn als het toch met de bus kan gaan wanneer het regent, stormt of sneeuwt.

Voor het eerst met de bus of trein

Voor het eerst met de bus of de trein naar school reizen is natuurlijk even wennen. Je kind vindt het waarschijnlijk heel spannend en voelt zich misschien ook onzeker. Het is daarom prettig als je de eerste paar keer met je kind meereist.

De OV-chipkaart

Je kind kan overal in Nederland met de OV-chipkaart reizen. Kinderen van 4 tot en met 11 jaar krijgen korting in de trein en in de bus.

Strippenkaarten zijn niet meer geldig in de bus. Je kind kan voor de trein nog wel een los kaartje kopen.

Een trajectkaart

Als je kind elke dag met de trein naar school reist, is het verstandig om te kijken of een trajectkaart mogelijk is en wat de kosten daarvan zijn. Er zijn ook combinatiekaarten om met de trein en de bus te reizen. Meer informatie is verkrijgbaar bij de loketten van de vervoersbedrijven. 

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.