DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Speel- en beweegtips

Op de basisschool gaat er een hele nieuwe wereld open voor je kind. Hier kunnen kinderen dingen maken en hun grenzen verleggen, en leren ze omgaan met andere kinderen, ook door de competitie met hen aan te gaan. Al deze aspecten komen ook bij het spelen aan bod.

Fantasie en avontuur

  • Je kind vindt het misschien leuk om fantasiespelletjes te spelen. Ook een rollenspel en ‘doen alsof’ is interessant. Vaak vinden kinderen het leuk om dit te doen met kinderen van hun eigen leeftijd.
  • Experimenteren met materialen en dingen bouwen vindt je kind waarschijnlijk ook leuk. Dit komt doordat kinderen heel erg gericht zijn op het beleven van avontuur en het leren van nieuwe dingen.
  • Computerspelletjes spelen, lezen of tv-kijken kan voor je kind heel ontspannend zijn. Probeer het wel af te wisselen met wat meer lichamelijke beweging.

Bewegen is belangrijk

Kinderen vinden het heerlijk om te bewegen! Stilzitten moeten ze leren, bewegen niet. Wist je dat kinderen onder de 18 jaar het best iedere dag 60 minuten kunnen bewegen? Voldoende bewegen is belangrijk voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling.

Kinderen bewegen eigenlijk steeds minder. Daarnaast is het aantal kinderen met overgewicht de afgelopen 25 jaar meer dan verdubbeld.

Tips

Bewegen is goed voor de gezondheid en de totale ontwikkeling van je kind. Het hoeft niet moeilijk te zijn om kinderen dagelijks meer te laten bewegen.

  • Misschien lijkt het je kind leuk om bij een sportclub te gaan.
  • Je kunt je kind dagelijks buiten laten spelen, bijvoorbeeld na schooltijd.
  • Je kind vindt het waarschijnlijk leuk om samen naar school toe te fietsen of samen naar de winkel te wandelen.
  • Juist dagelijks die kleine stapjes zetten om meer te bewegen, daar draait het om!

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.