DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Veiligheid online

Natuurlijk wilt je voorkomen dat je computer crasht, doordat je kind iets heeft gedownload waar een virus in zit. Ook wil je dat de websites die je kind bezoekt veilig zijn en dat ze passen bij de leeftijd van je kind.

Veilige sites

Je kunt verschillende dingen doen om veilig internetten mogelijk te maken. Dat is natuurlijk afhankelijk van de leeftijd van je kind.  Een kind van 7 jaar heeft andere interesses dan een kind van 13 jaar. Je wilt liever niet dat uw kind op websites kijkt die niet geschikt voor hem zijn. Om er voor te zorgen dat dat niet gebeurt, kun je verschillende hulpmiddelen voor media gebruiken. Bijvoorbeeld een filter dat de toegang tot bepaalde websites blokkeert.

Waarschuwen

Je wilt misschien niet dat je kind denkt dat je zich overal mee bemoeit. Vertel waarom je toch af en toe wilt weten welke websites je kind bezoekt. Leg uit dat internet naast leuke kanten ook gevaarlijke kanten heeft. Daarbij kun je denken aan cyberpesten, maar ook aan 'cyberlokken of grooming'.

Veilig gedrag online

Lees hoe je je kind kunt helpen zich online veilig te gedragen

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.