DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Risico’s van drugs

Als je erachter komt dat je kind drugs gebruikt, schrik je vaak. Drugs kunnen immers grote gevolgen hebben voor het leven en de gezondheid van je kind. En ook jouw leven kan eronder lijden.

Gevolgen van drugs

Drugs beïnvloeden de waarneming en het concentratievermogen van je kind. In het verkeer en op het werk vergroten drugs de kans op ongelukken. In het verkeer is het strafbaar. Ook schoolprestaties kunnen onder het gebruik van drugs lijden.

Drugsgebruik kan ook lichamelijke gevolgen hebben voor bijvoorbeeld de longen, lever, hersenen en het hart.

Verslaving

Bij verslaving is willen veranderd in moeten gebruiken. Een ander woord voor verslaving is afhankelijkheid. Bij het ene middel treedt sneller afhankelijkheid op dan bij het andere.

Hulp zoeken

Als je denkt dat je kind drugs gebruikt, praat hier dan over. De huisarts kan advies geven en indien nodig doorverwijzen naar de juiste hulpinstanties.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.