DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Overgevoelig voor voedsel

Bij een voedselallergie maakt het afweersysteem antistoffen aan tegen bepaalde eiwitten in het voedsel. Je kind krijgt een allergische reactie binnen een paar uur nadat het voedsel heeft gegeten waar het niet tegen kan. In zeldzame gevallen kan een levensbedreigende situatie ontstaan.

Voedselallergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken zijn:

  • ei;
  • vis, schaaldieren en weekdieren;
  • noten en pinda’s;
  • soja;
  • melk.

Voedselintolerantie

De klachten bij voedselallergie en voedselintolerantie lijken op elkaar, maar er zijn verschillen.

  • Voedselintolerantie heeft niets te maken met het afweersysteem.
  • Voorbeelden van stoffen die intolerantie kunnen veroorzaken zijn gluten en lactose.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.