DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Psychische gezondheid

De psychische gezondheid van je kind is natuurlijk net zo belangrijk als de lichamelijke gezondheid. Deze gaan samen en beïnvloeden elkaar.

Hoe voel je je?

Iedereen voelt zich wel eens somber, onzeker, bang en gestrest, en op andere momenten juist gelukkig, vrolijk en zelfverzekerd. Het is belangrijk om te weten wanneer je kind zich gelukkig voelt en wanneer niet. Als bijvoorbeeld bepaalde negatieve gevoelens overheersen, kan het zijn dat je kind last heeft van faalangst of van een depressie.

Psychische aandoeningen

Andere psychische problemen kunnen voortkomen uit aandoeningen zoals autisme, PDD-NOS en ADHD. Deze aandoeningen verschillen in ernst. Ook persoonlijkheidsstoornissen zijn ernstige vormen van psychische aandoeningen.

Hulp

Als je vermoedt dat je kind worstelt met psychische problemen, kun je het best op tijd hulp zoeken, bijvoorbeeld via de huisarts of bedrijfsarts. Het is ook goed om te zoeken naar de oorzaken van het probleem.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.