DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Bibliotheek

In de bibliotheek is een enorme verzameling informatie te vinden; niet alleen romans en literatuur, maar ook informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals natuur, techniek en muziek. Lezen en leren staat centraal.

Leesboeken, naslagwerken en specialistische informatie

Behalve voor literatuur en ontspannende lectuur kun je bij de bibliotheek ook terecht voor specifieke informatie. Je vindt er woordenboeken, encyclopedieën en allerlei andere naslagwerken op heel uiteenlopende gebieden.

Voor vragen op het gebied van hun studie kunnen jongeren bijvoorbeeld ook naar de bibliotheek om specifieke zaken uit te zoeken in oude jaargangen van tijdschriften of met behulp van zoekopdrachten op de computer.

Cd’s en dvd’s in de bibliotheek

Behalve boeken lenen bibliotheken ook cd’s en dvd’s uit. Je kunt daarvoor natuurlijk bij je eigen bibliotheek terecht en vragen wat de mogelijkheden zijn.

Opleiding

Over alle onderwerpen die je maar kunt bedenken, zijn er informatieve boeken te vinden in de bibliotheek. Veel vervolgopleidingen hebben een eigen bibliotheek, en voor heel specialistische informatie zijn er aparte, gespecialiseerde bibliotheken.

Lid worden van de bibliotheek

Bij de meeste bibliotheken lenen kinderen tot 18 jaar boeken gratis. Kijk op de website van de bibliotheek voor meer informatie over abonnementen en hoe je kind lid wordt.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.