DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Musea en tentoonstellingen

Jongeren kunnen vaak echt genieten van een uitstapje naar een museum of tentoonstelling. Dat kan een museum zijn met kunst, maar ook een museum waar een bepaald beroep, voorwerp of een speciaal thema centraal staat, zoals bijvoorbeeld het omroepmuseum.

Nederlands erfgoed in musea

Naarmate ze volwassener worden, kunnen kinderen meer interesse ontwikkelen voor moderne kunst, nationale geschiedenis of Nederlandse historische kunst. Nederland heeft wat kunst betreft een uitgebreid erfgoed, denk maar aan de schilderijen van Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh. Als je kind het leuk vindt, zou je een keer een gezellig uitstapje kunnen plannen naar een museum als het Rijksmuseum of het Groninger Museum.

CJP

Het Cultureel Jongeren Paspoort, de CJP-pas, is een voordeelpas voor jongeren tot 30 jaar. Met deze pas krijgt je kind korting bij musea, theatervoorstellingen, bioscopen en festivals.

Museumkaart

Natuurlijk kan je kind ook een museumkaart kopen. Met de museumkaart heb je gratis toegang tot meer dan 400 musea in Nederland.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.