DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Kerstmis

Met kerst (25 en 26 december) vieren christenen de geboorte van Jezus. Het verhaal over de geboorte van Jezus staat beschreven in de Bijbel.

Kerstnachtdienst

Op de avond van 24 december (kerstavond) kun je naar de kerstnachtdienst gaan om het Bijbelverhaal te horen en de geboorte van Jezus te vieren. De kerstnachtdienst wordt meestal druk bezocht.

Kerstversiering

Veel mensen, ook mensen die niet geloven, versieren met kerst hun huis. Je kunt een kerstboom in huis halen, kerststukjes maken, en lichtjes en een kerstster ophangen. Behalve kleine kinderen hebben ook jongeren er vaak nog veel plezier in om de kerstboom te versieren.

Kerst vieren

De meeste mensen maken met kerst een uitgebreid kerstdiner klaar of gaan uit eten. Kerst is natuurlijk een mooie gelegenheid om met de hele familie bij elkaar te komen, cadeautjes uit te wisselen en eventuele culinaire talenten tot hun recht te laten komen.

De Kerstman

De Kerstman (Santa Claus) is volgens sommigen afgeleid van Sinterklaas. Anderen denken dat het verhaal afgeleid is van de Scandinavische ‘Joulupukki’ of ‘Julbocken’. Vooral in Amerika is de Kerstman heel populair geworden. Ook in Nederland neemt zijn populariteit toe.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.