DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Vervoer naar school

Jongeren gaan meestal zelf naar school of naar college met de fiets of de brommer. Hoe dichter de school bij je huis is, hoe makkelijker het is om bijvoorbeeld lopend of op de fiets naar school te gaan.

Stadsfiets

Studenten hebben meestal een stadsfiets die er niet meer zo mooi uitziet. Ze kiezen daar bewust voor omdat het risico groot is dat je fiets gestolen wordt. Om die narigheid te voorkomen kun je het best een goed fietsslot kopen. Druk je kind op het hart dat het niet verstandig is om zelf een fiets te stelen of om een gestolen fiets te kopen. Heling is strafbaar.

Openbaar vervoer

Sommige studenten gaan vaak met het openbaar vervoer, andere alleen bij slecht weer. Je kind kan natuurlijk ook op kamers gaan wonen om niet elke dag met de bus of de trein naar school te hoeven reizen.

Ov-studentenkaart

Jongeren die studeren en ook studiefinanciering ontvangen, hebben recht op een ov-studentenkaart. Hiermee mogen ze gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer. Ze kunnen kiezen tussen een weekkaart en een weekendkaart.

Leerlingenvervoer

Het leerlingenvervoer speciaal onderwijs behoort tot de mogelijkheden wanneer je heel ver van school woont en je kind nog naar het voortgezet speciaal onderwijs gaat.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Gerelateerd

Leerlingenvervoer
Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.