DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Opvallend gedrag

Een van de lastigste dingen van ouder zijn, is dat je soms geen vat lijkt te krijgen op je kind, ook al doe je nog zo je best.

Zo kan het zijn dat je in wezen alles goed doet, maar je aanpak toch niet lijkt te werken. Daardoor kun je aan jezelf gaan twijfelen. Je kind merkt dat en reageert erop. Zo kun je in een negatieve spiraal terechtkomen, waar de relatie tussen jou en je kind niet beter van wordt.

Elk kind is uniek

Kinderen kunnen problemen hebben waardoor ze extra lastig op te voeden zijn. Het ene kind steekt nu eenmaal anders in elkaar dan het andere. Sommige jongeren neigen meer naar probleemgedrag dan andere. Dat maakt ze nog geen mindere mensen; elk kind is uniek en eigen, maar het is voor jou als ouder wel moeilijker om een kind op te voeden dat probleemgedrag vertoont als discrimineren, gokken, stelen, vernielen of agressiviteit.

Niet alleen kun je zelf last hebben van het gedrag van je kind, mensen uit de omgeving kunnen ook negatief of betweterig reageren. Dat kan heel vervelend zijn.

Ondersteuning bij probleemgedrag

Er zijn veel soorten lastig gedrag waar je in de loop van de tijd mee te maken kunt krijgen. Sommige problemen stellen hoge eisen aan je opvoederschap. Je kunt extra steun en hulp zoeken in je omgeving of bij de jeugdgezondheidszorg bij jou in de buurt.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.