DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Kroeg of discotheek

Jongeren gaan graag op stap. Ze gaan bijvoorbeeld naar een discotheek om lekker te dansen, of naar een café of kroeg om een biertje te drinken. Wat er gebeurt in disco’s, op grote dansfeesten en bij popconcerten is onoverzichtelijk. Daar komen heel veel mensen en zo’n evenement duurt soms meerdere dagen.

Drankbeleid in kroegen en discotheken

In kroegen en discotheken wordt er naast frisdrank ook alcohol geschonken. In principe mogen jongeren vanaf 18 jaar alcohol drinken. Daar moet in iedere kroeg of discotheek toezicht op zijn. In sommige uitgaansgelegenheden mogen alleen jongeren vanaf 18 of 21 jaar naar binnen.

Rookbeleid

Sinds 1 juli 2008 mogen mensen niet meer roken in cafés, kroegen en discotheken. Hiervoor zijn soms aparte rookruimtes aangebracht. Het is verstandig om met je kind te praten over roken en drinken. Alcohol en tabak kunnen een schadelijk effect hebben op de gezondheid van je kind. Het is daarom belangrijk dat je zoon of dochter deze risico’s kent.

Drugs

Daarnaast kun je ook met je kind praten over de risico’s van andere genotmiddelen, zoals de verschillende soorten drugs die er zijn. Leer jongeren ook dat ze hun drankje altijd in de gaten moet houden om te voorkomen dat anderen er drugs in doen (GHB). In vrijwel alle discotheken en kroegen is drugsgebruik verboden. Dat wil alleen niet zeggen dat er ook toezicht op is.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.