DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Zelf geld verdienen

Heeft je kind inkomsten uit werk? Van dat geld kunnen jongeren bijvoorbeeld ook kostgeld betalen of sparen voor rijlessen, studie of hun eigen huis.

Minimumjeugdloon

Jongeren onder de 23 jaar hebben recht op het minimumjeugdloon. Het is belangrijk dat je zoon of dochter goed in de gaten houdt dat hij of zij niet te weinig betaald krijgt. Op Nibud.nl kan hij of zij dit controleren.

Maximaal bijverdienen en studiefinanciering

Studenten die studiefinanciering krijgen, mogen niet onbeperkt bijverdienen. Als jongeren teveel verdienen, kan het zijn dat ze een deel van hun studiefinanciering terug moeten betalen en dat ze ook voor de ov-chipkaart moeten betalen. Het is dan verstandig om zo snel mogelijk de studiefinanciering stop te zetten. Stop de studiefinanciering het liefst nog voor de eerste dag van de maand waarin je kind over die inkomensgrens heen gaat. Hoeveel je kind mag bijverdienen kun je lezen op DUO.nl.

Belasting terugvragen

Op het inkomen van je kind wordt belasting ingehouden. Studenten betalen vaak meer belasting over hun loon dan uiteindelijk hoeft. De Belastingdienst gaat er namelijk van uit dat je het hele jaar werkt. Dat is voor studenten meestal niet zo en daardoor kan je zoon of dochter vaak geld terugkrijgen. Je kind moet het wel zélf terugvragen op Belastingdienst.nl. Op Nibud.nl vind je meer informatie over belasting terugvragen.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.