DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Alternatieven

Als na allerlei onderzoeken blijkt dat je niet op een natuurlijke manier kinderen kunt krijgen, betekent dit niet dat je de rest van je leven kinderloos hoeft te blijven. Je kunt bijvoorbeeld een kind adopteren, of pleegouder worden.

Pleegouder

Pleegouder worden kan op verschillende manieren. Je kunt bijvoorbeeld een kind voor een korte periode bij je hebben, omdat de problemen thuis snel opgelost kunnen worden. Het kan ook zijn dat een kind regelmatig bij je komt of zelfs voor lange tijd bij je komt wonen.

Adoptie

Je kunt er ook voor kiezen om een kind te adopteren. Nederland heeft een zorgvuldige adoptieprocedure en het is verplicht om een voorlichtings- en voorbereidingstraject te doorlopen.

Gun jezelf tijd

Als het niet lukt om een kind van jezelf te krijgen, kan het moeilijk zijn om aan alternatieven te denken. Een adoptiekind of pleegkind zal nooit helemaal de leegte opvullen. Je kunt het best eerst de tijd nemen om die gevoelens te verwerken, voordat je kiest voor een pleegkind of een adoptiekind.

Voor meer informatie en ondersteuning kun je terecht op Freya.nl.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.