DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Het zoeken en vinden van een diagnose

Heb je zorgen over het gedrag of de ontwikkeling van je kind? Misschien is het nodig om samen met een specialist op zoek te gaan naar een diagnose. Het zoeken van een diagnose is vaak een langdurig proces. Als je eenmaal een diagnose hebt kan dit voor veel opluchting en duidelijkheid zorgen. Maar je kunt je er juist ook verdrietig door voelen.

Keuzes maken

Bij het zoeken naar een diagnose komen er allerlei keuzes voorbij. Met welk ziekenhuis willen jullie samenwerken? Wat voor testen wil je uitvoeren? Hoe snel wil je dat het gaat? Het is belangrijk om over dit soort vragen goed na te denken. Kom op één lijn met je (opvoed)partners en bepaal je eigen tempo.

Omgaan met de uitslag

De uitslag kan heftig en confronterend zijn. Tegelijkertijd kan het ook een gevoel van opluchting geven. Je hebt duidelijkheid en je weet nu misschien welke behandeling je kind nodig heeft. Geef jezelf de tijd om aan de uitslag te wennen. Iedereen gaat hier op een andere manier mee om.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.