DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Vakantie en vrije tijd

Met het gezin op vakantie gaan en uitstapjes maken kan heel ontspannend zijn. Als je een zorgintensief kind hebt, vraagt dit wat meer voorbereiding. Gelukkig bestaan er verschillende aangepaste uitstapjes en vakanties.

Uitstapjes

Als gezin met een zorgintensief kind moet je misschien met verschillende dingen rekening houden voor je een uitstapje kunt maken. Is de locatie wel rolstoeltoegankelijk? Kan ik mijn andere kinderen voldoende aandacht geven? En hoe zorg ik dat mijn kind onderweg toch de medische hulp krijgt die het nodig heeft? Het kan helpen om een oppas mee te nemen!

Op aangepaste vakantie

Op vakantie met een zorgintensief kind is zeker niet onmogelijk. Er bestaan verschillende aangepaste vakantiebestemmingen. Er zijn zelfs organisaties die gratis aangepaste vakanties en weekenden weg aanbieden.

Op vliegreis

Met een zorgintensief kind kun je meestal gewoon op vliegvakantie. Volgens de wet mag je kind namelijk niet geweigerd worden. Het kan wel een probleem worden als je kind tijdens de vlucht medisch behandeld moet worden.

Op vakantie zonder je kind

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om een keer op vakantie te gaan zonder je kind dat extra zorg nodig heeft. Voel je hier niet schuldig over. In de tussentijd kan je kind ook een leuke tijd hebben. Bijvoorbeeld bij familie of tijdens een verzorgde vakantie waar jij als ouder niet bij hoeft te zijn.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.