DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Fladderen

Fladderen kun je bij kinderen op verschillende leeftijden zien. Pasgeboren baby's kunnen even fladderen, omdat de motoriek nog onrijp is. Dat gaat meestal over als ze 3 of 4 maanden oud zijn.

Als reactie op spannende, leuke dingen

Kinderen kunnen ook fladderen als er iets spannends of heel leuks gebeurt, vooral tijdens de eerste twee levensjaren. Fladderen bij opwinding is een heel normaal verschijnsel. Bijvoorbeeld als je elkaar na een tijdje weer ziet en jouw kind heel enthousiast is. Bij heftige emoties kan het fladderen nog langer duren. Soms gaat een kind erbij springen of rondjes draaien. Jonge kinderen hebben nog moeite om hun emoties te verwerken.

Wat kun je doen bij fladderen?

Het helpt vaak om datgene te benoemen wat zo spannend is of om even een hand op je kind te leggen. Zo wordt je kind sneller rustig.

Wanneer naar een arts?

Een enkele keer is fladderen niet het enige dat opvalt, maar zijn er ook andere dingen, zoals druk of vreemd gedrag. In dat geval is het verstandig contact op te nemen met de huisarts of de jeugdarts om te bespreken of verder onderzoek nodig is.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.