DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Klimmen en klauteren

Buiten spelen, in de tuin, in het park of op de speelplaats, is goed voor de motorische ontwikkeling van je kind. Een kleuter gaat in bomen klimmen en kan ladders gebruiken. Een schoolkind gaat steeds beter klimmen.

Klimmen en klauteren is een kwestie van durven. Het ene kind durft meer dan het andere. Een kind dat hier moeite mee heeft, kan bang of onzeker worden. Als ouder kun je je kind steunen door bijvoorbeeld wat vaker naar speeltuinen te gaan waar mooie klimtoestellen staan. Een beetje aanmoediging kan ook goed helpen. Niet ieder kind vindt klimmen leuk, en dat hoeft natuurlijk ook niet. Er zijn genoeg andere manieren om te bewegen.

Veilig klimmen en klauteren

Veiligheid is belangrijk! Peuters en kleuters kun je beter nog wat in de gaten houden, zodat ze geen gevaarlijke dingen uithalen. Van de andere kant moet je kind ook de kans krijgen om zelf dingen uit te proberen. Zorg daarom voor een veilige omgeving met een zachte ondergrond, en reageer zelf niet angstig want daar kunnen kinderen van schrikken.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.