DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Feestdagen en vieringen

In Nederland kennen we veel feestdagen. Sommige daarvan zijn algemeen erkend. Dat betekent dat de meeste mensen er vrij voor krijgen.

Kijk op Rijksoverheid.nl voor een overzicht van de feestdagen.

Religieuze feestdagen

De meeste feestdagen komen voort uit religies. Enkele religieuze feestdagen zijn Pasen, het Suikerfeest en Kerstmis. Andere (niet-religieuze) feestdagen die landelijk gevierd worden, zijn Koningsdag en Bevrijdingsdag. Soms krijg je voor deze dagen vrij van je werkgever. Kinderen krijgen voor deze feestdagen vrij van school.

Carnaval wordt vooral in het zuiden van Nederland gevierd. Kinderen vinden Koningsdag vaak heel leuk vanwege de vrijmarkten en activiteiten op straat. Andere feesten voor kinderen zijn Sinterklaas en Sint-Maarten. Met Sint-Maarten (11 november) gaan kinderen met lampionnen langs de deuren om snoep te vragen.

Moederdag en Vaderdag

Feestdagen speciaal voor alle ouders zijn natuurlijk Vaderdag en Moederdag. Voor die dagen maken kinderen op de peuterspeelzaal vaak een leuk cadeau voor hun vader of moeder.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.