DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Je peuter voorbereiden op de basisschool

Je peuter gaat straks naar de basisschool. Veel ouders vinden dat spannend. Het is best een grote stap. Ook je kind kan het spannend vinden, al is hij of zij er aan toe.

Hoe kun je je kind voorbereiden?

  • Ga een keer naar school, om het schoolplein te laten zien.
  • Ga samen eens  in de groep kijken.
  • Soms mag een kind een paar keer komen 'wennen'.
  • Vertel welke voor je kind bekende kinderen ook naar die school gaan.

Begin er niet te lang van tevoren over. Kinderen kunnen daar dan weinig mee. Vind je het zelf spannend dat je kind naar school gaat? Laat dat niet aan je kind merken. Praat er ontspannen over en maak het niet te groot.

Wat moet je kind kunnen?

Voordat je kind naar groep 1 van de basisschool gaat, moet hij of zij zindelijk zijn. Daarnaast moet je kind zich zelfstandig aan en uit kunnen kleden. Het is handig als je kind ook zelf de rits van de jas dicht kan doen. Gaan deze dingen nog moeilijk? Oefen dan spelenderwijs in alledaagse situaties. Begin een paar maanden van tevoren.

Spullen kopen

Je kunt voor de eerste schooldag met je kind een leuke rugzak, broodtrommel en een goed afsluitbare drinkbeker kopen. Van school hoor je meestal van tevoren wat je kind nog meer mee moet nemen. Bijvoorbeeld gymkleren.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.