DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Zwemmen

Je kunt kinderen al vroeg laten wennen aan water, voordat ze op zwemles gaan.

Watergewenning

In de meeste zwembaden worden zogenaamde baby- en peuterzwemlessen gegeven. Je kind raakt zo niet alleen vertrouwd met water, maar de spieren worden ook soepel en het bouwt een goede conditie op.

Oren en luchtwegen

Wanneer je kind last heeft van oorontsteking kun je beter niet gaan zwemmen. Ook als het last heeft van de luchtwegen is het beter om eerst advies te vragen aan de huisarts of het consultatiebureau. In een zwembad hangen chloordampen, waar je kind last van kan krijgen.

Stapje verder

Het is belangrijk dat je kind het zwemmen leuk vindt. Als het er geen plezier in heeft, zal het angstig worden. Het is belangrijk om kinderen stapje voor stapje aan het water te laten wennen.

Hulpmiddelen bij het zwemmen

Er zijn verschillende hulpmiddelen om je kind veilig te laten zwemmen. Zo kun je bijvoorbeeld zwemvleugels aanschaffen. Ga je met je kind varen op een boot, zorg dan voor een goed passend reddingsvest. Welk hulpmiddel je ook gebruikt, houd altijd ook zelf een oogje in het zeil.

Checklist veiligheid rondom water

Wil je graag weten hoe veilig je kind is rondom water? Vul dan de online checklist in op Veiligheid.nl.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.