DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Tips voor onderweg

De volgende tips zijn nuttig voor onderweg, of je nou met de auto op vakantie gaat of met de trein of het vliegtuig.

Tips tegen verveling

Een lange reis op de achterbank kan saai zijn voor kinderen. Als ze zich vervelen kunnen ze gaan jengelen en zeuren. Zorg daarom dat je kind iets te doen heeft.

  • Bedenk van tevoren samen wat je meeneemt, bijvoorbeeld speelgoed, knuffels, voorleesboekjes en muziek. Geef niet alles tegelijk.
  • In de trein kun je heel goed voorlezen, en als je een tablet hebt, komt die nu goed van pas. Voor de afwisseling kun je ook af en toe samen door de trein lopen.
  • Er zijn speciale reisspelletjes die geschikt zijn voor onderweg. Sommige van die spelletjes kun je ook in de trein doen. Wees wel voorzichtig wat je uitkiest, want veel van die spelletjes hebben kleine onderdelen die gevaarlijk zijn voor kinderen onder de 3 of 4 jaar.
  • Praat met elkaar over wat je ziet onderweg. Samen liedjes zingen en rijmen is ook leuk.

Waarschijnlijk zal je peuter slapen onderweg. Zorg dat je kind lekker en veilig kan slapen.

Even uit de auto

Vooral wanneer je een lange reis maakt, is het een goed idee om regelmatig even te stoppen om de benen te strekken en bijvoorbeeld een broodje te eten. Dat geeft kinderen ook de mogelijkheid om hun energie kwijt te raken, bijvoorbeeld door rond te lopen of even te voetballen op het gras bij de parkeerplaats.

Eten en drinken

Het is belangrijk om van tevoren goed te eten en te drinken. Dat geldt zeker wanneer je kind snel last heeft van wagenziekte, omdat eten tijdens het rijden misselijkheid kan veroorzaken. Geef je kind daarom onderweg liever licht verteerbaar voedsel, zoals fruit, crackers, soepstengels en plakjes komkommer.

Niet te veel snoepen

Te veel suiker zorgt voor te veel energie. Geef je kind daarom niet te veel snoep tijdens een lange reis.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.