DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Tips voor vertrek

Als je op vakantie gaat, is het verstandig om je goed voor te bereiden, zeker wanneer je een verre of lange reis gaat maken.

Samen met je peuter kun je al lang voor de datum van vertrek genieten van de voorpret!

Je kind voorbereiden: pret vooraf

Voor kinderen is op vakantie gaan heel spannend, op een leuke manier. Je kunt je (oudere) peuter al betrekken bij je vakantie. Kijk eens samen op internet of laat folders zien. Praat over waar jullie gaan slapen en wat er te zien is. Welke taal spreken de mensen in het vakantieland? Hoe klinkt dat? Wat gaan jullie doen? Dergelijke gesprekjes helpen je kind vooruitdenken. Het is goed voor de sfeer en heel leerzaam.

Wat moet je regelen voor je kunt vertrekken?

Voordat je vertrekt is het verstandig om een lijst te maken van alles wat nog geregeld moet worden. Wat neem je mee? Zijn de reisdocumenten compleet? Is het nodig om ook een EHBO-setje in te pakken? Zorg ook bijvoorbeeld voor de nodige inentingen, vraag aan een bekende om de planten water te geven en voor de post te zorgen, denk eraan dat je de gaskraan dichtdraait en dat je de prullenbak leegt en het vuilnis weggooit.

Inpakken

Voor het inpakken is het handig om eerst een lijst te maken van wat je mee wilt nemen. Natuurlijk staan daar kleding en schoon ondergoed op, maar denk ook aan verzorgingsproducten, geneesmiddelen en reisdocumenten. Daarnaast is het verstandig om je verzekeringspapieren bij de hand te hebben. Maak kopieën van je reisdocumenten en andere belangrijke papieren voor het geval dat ze kwijtraken of gestolen worden.

De kinderkoffer

Het is een goed idee om een aparte lijst te maken van wat je voor je kind mee wilt nemen. Afhankelijk van de leeftijd van je kind kunnen daar dingen op staan als luiers, spenen, voorleesboeken, speelgoed, zonnebrandcrème, een zonnehoedje en de lievelingsknuffel.

Medische artikelen

Als iemand in het gezin geneesmiddelen gebruikt, is het natuurlijk belangrijk om die niet te vergeten. Vraag ook een doktersverklaring in het Engels aan je huisarts zodat je kunt aantonen dat het om geneesmiddelen gaat. Het komt soms voor dat geneesmiddelen in het buitenland aangezien worden voor drugs.

Andere medische artikelen die je nodig zou kunnen hebben, zijn onder andere pijnstillers, neusdruppels, een middel tegen diarree, een middel tegen reisziekte, een slaapmiddel, zalf tegen insectenbeten en jeuk, pleisters, jodium en een thermometer.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.