DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Lichamelijke problemen

Soms ontwikkelt een kind zich minder goed als gevolg van een of meer lichamelijke problemen. Bepaalde aandoeningen zijn aangeboren, andere ontstaan pas later.

Lichamelijke problemen en aandoeningen

Voorbeelden van aandoeningen die te maken hebben met de lichamelijke ontwikkeling zijn een lui oog, scoliose (een scheve rug) of kyfose (een kromme rug), een open rug, een hazenlip en een aangeboren vlek, zoals een wijnvlek.

Gevolgen voor de ontwikkeling

Fysieke aandoeningen die zich vroeg openbaren kunnen van invloed zijn op de hele ontwikkeling van een kind. Omdat de lichamelijke ontwikkeling zo sterk samenhangt met de algehele ontwikkeling, is het goed om zo vroeg mogelijk hulp in te schakelen als je kind een ontwikkelingsachterstand heeft. Zo help je jezelf, je kind en eventuele broertjes of zusjes om op een goede manier om te gaan met beperkingen. Bovendien bied je zo je kind de kans om zich zo goed mogelijk te ontwikkelen.

Hulp van ouders

Wil je eens praten met iemand die begrijpt hoe het is om een kind te hebben met een beperking? Via Parent2Parent.nl kom je in contact met een supportouder die hier ervaring mee heeft. Je kunt vragen stellen en ervaringen delen.

 

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.