DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Rouwverwerking

Er bestaan veel verschillende soorten rouw. Kinderen kunnen rouwen om het overlijden van een dierbaar persoon of om de dood van een huisdier, maar ook omdat hun ouders besloten hebben uit elkaar te gaan. Adoptiekinderen rouwen soms om het verlies van hun biologische ouders.

Rouwverwerking

Rouwverwerking is de manier waarop je kind een plek probeert te geven aan een verdrietige gebeurtenis. Per kind verschilt het hoeveel tijd de rouwverwerking in beslag neemt. Je kunt proberen je kind hier zo goed mogelijk in te begeleiden.

Rouw bij adoptie

Geadopteerde kinderen kunnen op verschillende momenten in hun leven opeens gaan rouwen om het verlies van hun biologische ouders en over het feit dat ze zijn afgestaan. Als adoptieouder doe je er goed aan de biologische ouders van je kind een plekje te geven in je gesprekken. Door open te zijn over waar je kind vandaan komt, geef je je kind de ruimte om dat verdriet met jou te delen.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.