DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Bibliotheek

In de bibliotheek is een enorme verzameling informatie te vinden; niet alleen romans en literatuur, maar ook informatie over de meest uiteenlopende onderwerpen zoals vogels, treinen en muziek. Lezen en leren staat centraal.

Jeugdboeken

Elke bibliotheek heeft een afdeling voor jongeren. Vaak is er ook een onderscheid aangebracht in de verschillende genres, zoals detectives en griezelboeken. Ook zijn er boeken met informatie over allerlei onderwerpen en tijdschriften.

Cd’s en dvd’s in de bibliotheek

Behalve boeken lenen bibliotheken ook cd’s en dvd’s uit. Je kunt daarvoor natuurlijk bij je eigen bibliotheek terecht en vragen wat de mogelijkheden zijn.

Spreekbeurten en werkstukken

Over alle onderwerpen die je maar kunt bedenken, zijn er informatieve boeken te vinden in de bibliotheek. Je kind kan daar de informatie vinden die nodig is voor spreekbeurten, werkstukken en projecten. In de bibliotheek kun je ook op internet informatie opzoeken en mailen of uitprinten.

Lid worden van de bibliotheek

Bij de meeste bibliotheken lenen kinderen tot 18 jaar boeken gratis. Kijk op de website van de bibliotheek voor meer informatie over abonnementen en hoe je lid wordt.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.