DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Concerten en muziek

Als jongeren naar een concert gaan, gaat het meestal om concerten van grote, bekende popartiesten en bands. Natuurlijk komen daar veel mensen op af.

  • Grote concerten worden daarom georganiseerd in grote hallen en zalen, zoals Ahoy.
  • Kleinere concerten worden gegeven in regionale theaters, evenementenhallen of poppodia.

Muziekfestivals

Behalve concerten van één artiest zijn er ook festivals waar meerdere artiesten en bands optreden. Deze festivals worden vaak heel goed bezocht. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan Pinkpop.

Muziekstijlen

Er zijn veel verschillende soorten muziekstijlen en dus ook verschillende muziekfestivals, bijvoorbeeld voor jazz, hardcore, rock, hiphop en technomuziek. Het hangt van de persoonlijke interesse van je kind af waar het naartoe zal gaan. De meeste jongeren houden natuurlijk van populaire bands en popmuziek.

Vanaf welke leeftijd?

Als je kind graag samen met vrienden naar een concert wil gaan, bespreek dan samen welk concert het wordt en welke vrienden er meegaan. Je kunt op internet opzoeken of het concert geschikt is voor je kind. De meeste concerten zijn in principe voor alle leeftijden. Als ouder kun je eventueel ook meegaan. Bij sommige concerten wordt aangegeven vanaf welke leeftijd iemand welkom is, bijvoorbeeld vanaf 16 of 18 jaar, net als bij uitgaansgelegenheden.

 

Goedgekeurde informatie!

Stichting Opvoeden.nl zorgt er met ouders en deskundigen uit de wetenschap en praktijk voor dat deze informatie betrouwbaar en actueel blijft.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.