DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Musea en tentoonstellingen

Jongeren kunnen vaak echt genieten van een uitstapje naar een museum of tentoonstelling. Dat kan een museum zijn met kunst, maar ook een museum waar een bepaald beroep, voorwerp of een speciaal thema centraal staat, zoals bijvoorbeeld een museum met stoomtreinen.

Jongeren

Naarmate ze opgroeien veranderen de interesses van kinderen. Jongeren kunnen zich gaan verzetten tegen de smaak van hun ouders. Dat kan tijdelijk zijn. Het zal vanzelf blijken of je kind zich bijvoorbeeld (weer) gaat interesseren voor moderne kunst, nationale geschiedenis, of Nederlandse historische kunst.

Nederlands erfgoed in musea

Nederland heeft wat kunst betreft een uitgebreid erfgoed, denk maar aan de schilderijen van Rembrandt van Rijn en Vincent van Gogh. Je kunt je kind meenemen naar musea als het Rijksmuseum en het Groninger Museum. Natuurlijk is daar ook kunst te zien uit het buitenland.

In de puberteit willen kinderen soms niet meer mee naar een museum of tentoonstelling. Dat kun je jammer vinden, maar ze maken hun eigen keuzes. Veel middelbare scholen organiseren regelmatig uitstapjes naar musea en tentoonstellingen.

CJP

Het Cultureel Jongeren Paspoort, de CJP-pas, is een voordeelpas voor jongeren tot 30 jaar. Met deze pas krijgt je kind korting bij musea, theatervoorstellingen, bioscopen en festivals. Jongeren kunnen deze pas van de middelbare school krijgen als ze het vak ‘culturele en kunstzinnige vorming’ (CKV) volgen, maar ze kunnen de pas ook zelf kopen.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.