DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Feestdagen en vieringen

In Nederland kennen we veel feestdagen. Sommige daarvan zijn algemeen erkend. Dat betekent dat de meeste mensen er vrij voor krijgen. Dit geldt voor Pasen, Pinksteren, Hemelvaart, Kerstmis en nieuwjaarsdag.

Kijk op Rijksoverheid.nl voor een overzicht van de feestdagen.

Religieuze en traditionele feestdagen

De meeste feestdagen komen voort uit religies. Enkele religieuze feestdagen zijn Pasen, het Suikerfeest en Kerstmis. Andere (niet-religieuze) feestdagen die landelijk gevierd worden, zijn Koninginnedag en Bevrijdingsdag. Soms krijg je voor deze dagen vrij van je werkgever. Jongeren krijgen voor deze feestdagen vrij van school.

Jongeren vinden meestal Bevrijdingsdag en Koningsdag heel leuk, vanwege de festivals. Andere feesten voor kinderen zijn Sinterklaas en Sint-Maarten. Soms organiseren jongeren hun eigen sinterklaasavond met lootjes en cadeaus.

Moederdag en Vaderdag

Feestdagen speciaal voor alle ouders zijn natuurlijk Vaderdag en Moederdag. Jonge kinderen maken vaak op school een leuk cadeau voor hun vader of moeder. Oudere kinderen kopen een cadeautje.

 

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.