DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Problemen op school

Kinderen kunnen verschillende problemen tegenkomen op school, bijvoorbeeld leerproblemen en gedragsproblemen. Als je kind problemen heeft op school, wil je natuurlijk graag helpen.

Leerproblemen

Een voorbeeld van een leerprobleem is wanneer je kind het moeilijk vindt om vreemde talen te leren omdat het dyslexie heeft. De school kan hier rekening mee houden en eventueel hulp bieden door middel van remedial teaching.

Andere voorbeelden van leerproblemen zijn concentratie- en motivatieproblemen. Het is natuurlijk lastig om altijd geconcentreerd te studeren, zeker wanneer je een bepaald vak niet interessant vindt. Door toch goed te studeren kunnen kinderen voorkomen dat ze slechte cijfers halen en een jaar moeten overdoen.

Gedragsproblemen

Andere problemen op school kunnen veroorzaakt worden door gedragsproblemen. Hiermee worden misdragingen en ongewenst gedrag bedoeld, zoals spijbelen, ruziemaken en ongehoorzaamheid in de klas. Kinderen die gestraft worden, moeten meestal nablijven. Soms leidt ongewenst gedrag zelfs tot een schorsing en in het uiterste geval tot een definitieve verwijdering van school.

Stoppen met school

Het komt ten slotte ook voor dat jongeren zelf niet meer naar school willen. Zij besluiten te stoppen met school om bijvoorbeeld te gaan werken. Natuurlijk is een opleiding een belangrijke basis voor de toekomst en daarom moeten schoolverlaters zo veel mogelijk gestimuleerd worden om toch hun diploma’s te behalen.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.