DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Met het openbaar vervoer

Als je ver weg woont van de middelbare school, moet je kind misschien met de bus of met de trein naar school. Ook als jongeren meestal fietsen, is het fijn als ze toch met de bus kunnen gaan wanneer het regent, stormt, of sneeuwt.

Voor het eerst met de bus of trein

Vooral wanneer je kind voor het eerst met de bus of de trein naar school gaat, zal dat even wennen zijn. Je zoon of dochter vindt het waarschijnlijk heel spannend en voelt zich misschien onzeker. In dat geval is het prettig als je de eerste paar keer met je kind meereist.

Ov-chipkaart

Je kind kan overal in Nederland met de ov-chipkaart reizen. Je kunt een trajectkaart of een abonnement kopen via het vervoersbedrijf, zodat je kind met korting kan reizen. Het abonnement komt dan op de ov-chipkaart te staan.

Strippenkaarten zijn niet meer geldig in de bus. Voor de trein kun je nog wel een los kaartje kopen.

Ov-studentenkaart

Kinderen die studeren en ook studiefinanciering ontvangen, hebben recht op een ov-studentenkaart. Hiermee mogen ze gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer. Je kind kan kiezen tussen een weekkaart of een weekendkaart.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.