DIRECT CONTACT

020 – 555 5961

Stel je vraag

App je vraag

Zoek op school

Wijklocaties
Chat direct online

Mentor

De mentor is de belangrijkste docent van je kind. De leerlingen worden in groepen ingedeeld en zitten dan bij een aantal vakken in diezelfde groep. Af en toe krijgen ze les van de mentor.

De mentor is verantwoordelijk voor het goed reilen en zeilen van de groep en houdt het presteren en functioneren van je kind in de gaten.

Rapportbespreking

Je kind krijgt regelmatig een rapport. Je kunt daar met de mentor over praten. Het is belangrijk dat je gebruikmaakt van zo’n tienminutengesprek. Je krijgt dan inzicht in hoe je kind het doet op school en je bespreekt wat je zelf thuis kunt doen.

De meeste scholen doen bij het rapport een invulstrook voor de rapportbespreking. Die kun je invullen en je kind levert hem dan op school weer in.

  • Bereid je thuis voor op het gesprek.
  • Lees het rapport door: waar wil je meer informatie over hebben?
  • Bedenk ook waar je het zelf over wilt hebben, bijvoorbeeld over hoe je kind met andere leerlingen omgaat.
  • Misschien maakt je kind te weinig huiswerk en wil je daar met de mentor over praten.

Is je kind aanwezig bij het gesprek met de mentor?

Sommige scholen vragen de leerlingen om mee te komen naar het rapportgesprek. Het gaat ten slotte om hen. Er zijn ook scholen waar ze de keuze overlaten aan de ouders en leerlingen zelf. Maak hierover dan een afspraak met je kind.

Wat kun je met de mentor bespreken?

  • Voor speciale vragen en problemen die meer tijd nemen, kun je het best een aparte afspraak maken.
  • Bereid het gesprek goed voor. Schrijf bijvoorbeeld op wat je wilt weten, wat je wilt vertellen en wat je misschien van de mentor verwacht.
  • Praat niet alleen over wat niet goed gaat; bespreek ook positieve dingen.
  • Vraag niet alleen naar de schoolprestaties, maar ook of je kind goed kan opschieten met klasgenoten, hoe het zich gedraagt tegenover leraren en of het zich goed voelt op school.

Sommige mentoren vinden het ook prima als je als ouder via e-mail contact houdt.

 

Goedgekeurde informatie!

Deze informatie is met zorg ontwikkeld door Stichting Opvoeden.nl.

Iedereen kan tips of advies gebruiken. Heb je meer vragen of zorgen? Wacht niet te lang, neem contact met ons op of kom gewoon langs.